Week van de Homeopathie Spijsverteringsklachten

Week van de Homeopathie ‘Spijsverteringsklachten’
Elk jaar wordt nationaal en internationaal de week van de homeopathie gehouden en wel in de week van de verjaardag van de grondlegger van de homeopathie Samuel Hahnemann op 10 april.
Gedurende de Week van de Homeopathie, informeren homeopaten je over de effectieve, de snelle en de veilige wijze waarop een homeopaat kan helpen.

Acute klachten
Acute klachten zijn ‘het makkelijkst’ te behandelen. De symptomen zijn vaak duidelijk, het is relatief kort daarvoor ontstaan dus het weggetje terug naar genezing hoeft niet lang te zijn.
Acute klachten kunnen ook klachten zijn van bijvoorbeeld bedorven vlees of vis, iets wat te vet was, een virus of een bacterie wanneer je in een ver land op vakantie bent geweest, overgeven, waterdunne diarree etc.
Kortom, veel om even met een homeopaat over te bellen of een afspraak voor te maken. Dan weet je gelijk wat je mag verwachten ten aanzien van de behandeling van je klachten.

Spijsverteringstoornissen
Spijsverteringsstoornissen zijn veel voorkomende klachten in onze homeopathie praktijken. Door alle klachten goed in kaart te
brengen; door heel gericht te vragen naar wanneer de klachten zijn ontstaan, of er een aanleiding was, met welke symptomen de
klachten gepaard gaan, komt het in de familie voor en nog veel meer vragen over de klachten, is er met homeopathie heel veel winst te behalen.
De meest voorkomende spijsverteringsklachten die we in onze praktijken zien, zijn o.a. obstipatie, diarree, winderigheid, Collitis
ulcerosa, ziekte van Crohn, buikkrampen,blindedarmontsteking, Coeliakie, voedselintoleranties, wormen, parasieten, opgeblazen buik, de Heliobacter bacterie, bloed in je ontlasting, aambeien, buikpijn bij kinderen, divertikels, poliepen, darmkanker en dan vergeten we er zeker nog een aantal…

Chronisch of acuut?
Een aantal spijsverteringsklachten valt onder de chronische ziekten of soms zelfs onder de auto-immuunziekten. Ziek wórden is een proces, beter worden is óók een proces en je kunt je voorstellen dat wanneer acute klachten chronisch zijn geworden, een homeopatische behandeling wat langer kan duren totdat alle klachten zijn verdwenen, dan wanneer je gelijk in een acute fase bij mij aan de deur klopt.
Acute klachten zijn altijd snel te behandelen, nog voordat ze chronisch kúnnen worden.

De middelen zijn plantaardig, dierlijk of van een mineraal gemaakt, dus altijd natuurlijk en zonder bijwerkingen, veilig voor elke leeftijd.

Bel of maak een afspraak en check wat er mogelijk is voor jouw of uw spijsverteringsklachten.
Ik help je natuurlijk én met veel plezier verder!