Corona Virus

Wereldwijd spannen homeopaten zich in om zo goed mogelijk te handelen bij een besmetting met het coronavirus. Natuurlijk volg ik deze ontwikkelingen op de voet.

Wat kan je zelf doen?

In ieder geval zorgen dat je weerstand zo goed mogelijk is. Eet zo gezond mogelijk, vermijd stress en zorg voor voldoende nachtrust.

Daarnaast is het verstandig om extra voedingssupplementen te gebruiken:

Vitamine C
Heel belangrijk! Gebruik minstens 2000 à 3000 mg per dag. Kies voor een zuiver product, bijvoorbeeld Ortholon Vitamine C1000, Orthica C1000 of Esther C van Vitals.

Vitamine D3
Vitamine D heeft sterk antivirale effecten en een adequate vitamine D-spiegel kan de lichaamseigen afweer tegen virussen verhogen. Vitamine D voorkomt replicatie van virussen, versterkt de barrièrefunctie (bv. van de slijmvliezen) en werkt ontstekingsremmend door productie van antiviraal werkend interferon.
Gebruik 2000 à 3000 IE hiervan per dag. Bijvoorbeeld NC Vitamine D 1200IE per spray, NOW vit D3 1000IE druppels.

Zink
Extra zink verhoogt de weerstand ook. Goed om extra te gebruiken. Bijvoorbeeld Vitals zink bisglycinaat.

Echinacea
Echinacea is een plant die je weerstand helpt verhogen. Gebruik bijvoorbeeld Echinaforce van Dr. Vogel.

Vlierbessen extract (Sambucol)
Helpt je lichaam door sneller de virussen (verkoudheid, griep, koortslip) uit de cellen te verwijderen.

Wees voorzichtig met gebruik van NSAID’s (bv Ibuprofen, nurofen, naproxen, diclofinac). Deze middelen verhogen ACE2-receptoren waardoor het Coronavirus makkelijker je cellen binnen dringt.
Wel mag je volgens artsen nog paracetamol gebruiken. Maar bedenk dat paracetamol de koorts verlaagd.

Koorts is een zinvolle reactie van het lichaam om indringers zoals virussen en bacteriën te bestrijden. Dit door de temperatuur van het lichaam te verhogen, zodat alle processen sneller en beter kunnen werken. Koorts versnelt ook het hartritme en daarmee de bloedsomloop, waardoor de cellen van het immuunsysteem sneller aangevoerd worden.
Koorts kan dus ook een natuurlijk beschermingsmechanisme zijn.

Loopt de temperatuur erg op, blijft lang aanhouden of vertrouw je het niet, raadpleeg dan altijd je huisarts.

Drink vooral voldoende, zeker bij koorts.

Neem tijd en rust om weer te herstellen!

Homeopathie

Preventief
Ben je al bij mij in de praktijk onder homeopatische behandeling, dan wordt je immuunsysteem al geactiveerd om je zo gezond mogelijk te houden bij binnenkomende virussen. Tijdens de homeopatische behandeling kan ik actief bijsturen als een virusinfectie in beeld komt. Ook is het mogelijk om preventief op griep en coronavirussen een winterkuur in te zetten.

Bij positieve Covid-19 besmetting en klachten
Homeopathie kan je immuunsysteem helpen versterken. Wanneer je positief getest bent op Corona en klachten ervaart, kan homeopathie op dat moment goed worden ingezet. Een snelle/vroege behandeling met homeopathie kan ergere klachten meestal voorkomen. Afhankelijk van jouw klachten en persoonlijkheid kies ik een passend homeopatisch middel voor je uit.

Ik herstel maar niet na Corona
Veel mensen ervaren nog klachten na de actieve infectie, zoals o.a. vermoeidheid, concentratieproblemen, zwaarte in de benen en in het lichaam, hartkloppingen, benauwdheid en en hoest die maar niet weg gaat. Het herstel kan soms maanden duren. Ook hier blijkt homeopathie erg waardevol. Mijn ervaring is dat herstel veel sneller gaat en de energie toe neemt.

Bij acute coronaklachten kan een telefonisch consult worden afgesproken.
Ik gebruik voor het consult ook bioresonantie, waarmee ik een overzicht maak van de passende homeopatische middelen voor jou op dat moment.

Daarnaast geef ik adviezen over ondersteunende middelen, vitamines en mineralen die jij nodig hebt.

Gelsemium Bryonia