Homeopathie rond zwangerschap en geboorte

Ieder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats. Het thema van 2018 is: Homeopathie rond zwangerschap en geboorte.

Homeopathie kan een belangrijke en veilige ondersteuning zijn bij klachten rondom de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode erna.

Als je zwanger bent of een kinderwens hebt, ben je vaak extra voorzichtig met het slikken van reguliere medicatie. De gezondheid van je kindje kan immers worden beïnvloed door wat je als moeder inneemt. Homeopathische middelen kunnen dan een aanvulling zijn voor veel klachten bij moeder of kind.

Homeopathie tijdens de zwangerschap
Klachten waarbij homeopathie kan worden ingezet tijdens de zwangerschap lopen uiteen van zwangerschapsmisselijkheid, jeuk, slaapklachten, blaasontstekingen, bekkeninstabiliteit tot emotionele klachten.

Homeopathie tijdens de bevalling
Tijdens de bevalling kunnen homeopathische middelen bij problemen als angsten, onvoldoende ontsluiting of heftige pijn worden ingezet.

Homeopathie in de kraamtijd
In de kraamtijd kan gedacht worden aan de toepassing van homeopathische middelen bij uitputting, slaapproblemen, borstontsteking, wondverzorging/gekneusd gevoel/keizersnede en baby blues.

Heb je de vraag of homeopathie wat voor jou kan betekenen, dan kan je mij altijd vrijblijvend even bellen of mailen.